capsule-1079838_1920

Na zimową odporność pomocny będzie tran

Okres zimowy to czas, w którym w szczególny sposób narażeni jesteśmy na spadek odporności. Nawet sama zima może być mniej groźna aniżeli jesienna plucha, zwłaszcza pod względem infekcji wirusowych. Ale na zimę odporność należy budować jeszcze na długo, zanim się w ogóle w naszym kraju pojawi. Bardzo dobre działanie na wzmocnienie odporności ma tran, który jest tłuszczem pochodzenia rybnego a właściwie to jest to olej z wątroby niektórych ryb w tym nawet rekinów morskich. Generalnie tran to tłuszcz, ale nie taki, jaki znamy ze smażenia na patelni mięsa albo kostki smalcu. Tran ma ogromne ilości kwasów omega a wszystkie jego składniki są po prostu prawdziwą bombą witaminowo – odpornościową. Trzeba powiedzieć sobie prawdę, że tran jest obrzydliwy w swoim smaku. Ale niektóre dzieci nawet lubią go pić. Szczególnie dzieciom warto jest podawać tran, to powinno uchronić je przed chorobami właśnie podczas jesiennej pluchy. Pijąc tran regularnie już od pierwszych dni jesiennych można wyrobić sobie doskonałą odporność na zimę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *